Infoavond Motiveren van Personeel

8 september 2014

Infoavond Motiveren van Personeel
25 september 2014 duo_jan

HOE JE PERSONEEL MOTIVEREN?
EN HOE JE ORGANISATIE DAAROP AFSTEMMEN.

Tips & tricks uit de praktijk door Jos Billen

Onze eerste DUO-infoavond bracht 39 ondernemers samen in het auditorium van Kasteel La Motte voor een avond rond personeelsbeleid.
De spreker en gepassioneerde HR-specialist Jos Billen kon gedurende twee uur het publiek geboeid laten luisteren naar zijn uiteenzetting.

We leerden dat personeel motiveren kadert in een groter geheel. Als ondernemer moet je eerst een visie en missie hebben en een bedrijf of product hebben waar mensen fier over kunnen zijn. Je moet ook een organisatie uitbouwen waarin elke medewerker duidelijk weet wat van hem verwacht wordt. Dat functiekaarten opstellen heel belangrijk is en de basis vormt van uw personeelsbeleid. Dat communiceren van bedrijfsresultaten naar de medewerkers toe, weliswaar aangepast aan hun niveau, de betrokkenheid verhoogt. Dat alles begint bij een goede selectie van het personeel. Dat er een open loonbeleid moet zijn met duidelijke regels zodat men niet om de haverklap om een loonsverhoging komt vragen. Dat zijn job goed doen geen reden is om opslag te krijgen. Dat verloning gebaseerd is op competenties. ….

En daarna werd er nog nagepraat tussen pot en pint.