Kerstmarkt Dilbeek 2018
8 december 2018 Guido Kestens

Ook dit jaar viert Dilbeek kerst in het centrum van Dilbeek. Omwille van de nieuwe inrichting van de Verheydenstraat hebben we gekozen om de locatie te verplaatsen naar de grote parking tussen de kerk en de Oudesmidsestraat.
Dit jaar hebben we, naast een twintigtal kerststandjes, ook gezorgd voor heel wat animatie. Zo zal er terug een groot podium staan met heel wat muzikale activiteiten.
Kom zeker van de authentieke en gezellige kerstsfeer proeven van 14 tot 16 december 2018. Een must voor elke Dilbekenaar.

Openingsuren Kerstmarkt:

  • vrijdag 14/12 van 18u tot 23u
  • zaterdag 15/12 van 16u tot 23u
  • zondag 16/12 van 14u tot 19u

Programma

Gorsen Quintet – vrijdag 19 uur

Het ensemble is ontstaan vanuit de Young Brass Band Willebroek, een brassband uit Willebroek waarin uitsluitend jeugdige mensen spelen. Naast het hoge niveau dat zij behalen, reeds driemaal Europees kampioen in de jeugdafdeling, speelt vriendschap een belangrijke rol binnen deze brassband. Om nog meer samen te kunnen musiceren werd het Gorsen Quintet opgericht waarmee allerlei evenementen worden opgeluisterd zoals recepties, huwelijken, vieringen…

Wim Soutaer & Charles Van Domburg – vrijdag 20u30

Met hun overweldigende stemmen en hun aanstekelijke energie doen Charel van Domburg (bekend van The Magical Flying Thunderbirds) en Wim Soutaer (bekend van hits als ‘Allemaal’) elk podium daveren. Straffe muzikanten die zich aan alle genres wagen, maar vooral professionele humoristen.

12DANCE – zaterdag 18 uur

12Dance11

12 DANCE is een dans- en sportclub en bestaat al 9 jaar. O.l.v. Tessa Nieuwlandt begonnen de eerste groepen van 4 tot 16 jaar.
Nu is de groep uitgebreid met lesgeefster Stien Bal en Nele Kintaert en verzorgen zij danslessen van 3 tot 20 jaar en worden er fatburning en zumba-lessen gegeven. Er wordt veel aandacht besteed aan techniek en plezier blijft centraal staan. Gratis proberen is steeds mogelijk. Meer info op www.12dance.be

SUN GODS – zaterdag 20u30

LogoSunGodsSun Gods, Antwerpen, 7/5/2018

De broers Brent Buckler en Sander Cliquet dopen samen met Vincent Lembregts en Marijn Geerts hun band ‘Barefoot And The Shoes’ om tot SUN GODS. In de getalenteerde producer Roel De Bruyne vinden ze de ideale partner om een compleet nieuwe sound te creëren. Met hun rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums creëren Sun Gods een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s van de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan Richard Thompson, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.
Wordt Sun Gods de ontdekking van 2019? Kom zeker kijken nu het nog gratis kan…
www.sungodsband.com

KERSTRUN zondag 10u15

Traditiegetrouw organiseren de Pedaleurs for the Future samen met Dilbeek Atletiek Club ‘DAC’ de kerstrun met start op de kerstmarkt. De opbrengst van de run gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’. Verzamelen en inschrijven vanaf 9u45. Start om 10u15. Muzikale opwarming door Dorien Retoré van DO!

Optreden DO! zondag 14 uur
DO! Kinderdisco zondag 15 uur

DO!Foto22

Sinds eind augustus heeft Dorien Retoré een eigen beweegcentrum ‘Do! Time for you’. In de sportzaal van hogeschool Odisee te Dilbeek verwent zij van maandag tot vrijdag haar klanten met een breed aanbod aan groepslessen. Samen met Melissa en Sara Evenepoel biedt zij toegankelijke lessen aan voor iedereen. Om dit te verwezenlijken is elke les een nieuwe les. Deze dames zijn opgeleid, ervaren en willen gaan voor een persoonlijke aanpak. Wil je meer te weten komen over ‘Do!’, ga dan naar de facebookpagina ‘Do Dilbeek’.

SING2HELP2SING – THE VOXSAN BAND zondag 16 uur

The Voxsan Band, opgericht door Santina Gorsen, is ontstaan vanuit het idee om als vriendengroep (allemaal leden van het Dilbeekse popkoor Maggie’s Melody) een a capella koekjesverkoop te houden voor het goede doel “Overstem Kanker” van de organisatie “Shout at cancer”. Dit is een koor onder begeleiding van dokter Thomas Moors. Hij wil als arts mensen zonder stembanden laten zingen om hun stem te verbeteren en om op deze manier hun zelfvertrouwen terug te winnen.
Wijzelf noemen ons project “Sing to Help to Sing” en de naam “Voxsan” komt van “Vox”, zijnde stem en “San” van Santina.