Actuasessie: Een sterk verkoopgesprek voeren

24 maart 2015

Actuasessie “Een sterk verkoopgesprek voeren”
29 maart 2015 Guido Kestens

Op dinsdag 24 maart 2015 organiseerde DUO een actuasessie “Een sterk verkoopgesprek voeren”.

Het auditorium van Kasteel La Motte was bijna te klein om de meer dan 50 ondernemers te ontvangen.

Yves Roelens van Sales Champ, de trainer van de avond, deed geen theoretische uiteenzetting over verkoopgesprekken maar gaf ons wel heel wat interessante tips gebaseerd op de eigen ervaring en research.
Hier enkele voorbeelden:

  • Om goed te kunnen verkopen moet u als verkoper in eerste plaats fit en gezond zijn. Energie uitstralen. En daar moet u in de eerste plaats aan werken door gezond te leven, te bewegen en gezond te eten.
  • Een goede verkoper moet ook zijn emoties kunnen beheersen en mag het negatieve (een gemiste verkoop bijvoorbeeld) niet meenemen naar de volgende klant.
  • Een verkoper moet niet te veel vertellen maar moet wel veel vragen stellen. Zo krijgt hij van de prospect meer informatie en kan zo het meest ideale product voor de prospect aanbieden.

Ook al duurde de sessie meer dan drie uur, een uur langer dan voorzien, toch bleef iedereen aandachtig tot het laatste moment.

Enkel de netwerkreceptie achteraf had wat minder succes gezien het late uur.

Tijdens de sessie had Yves Roelens beloofd dat iedere deelnemer recht had op een gratis exemplaar van zijn nieuw boek. Dit boek is klaar en kan hier gedownload worden.